Content for id "haarden" Goes Here

Houthaarden & kachels

Dag na dag genieten van gezellige warmte, aangename atmosfeer en voelbare luxe. En dit allemaal in uw eigen huiskamer,… Met een inbouw- of inzethaard heeft u een prachtig alternatief voor de traditionele openhaard.

Moderne technieken zorgen ervoor dat uw haard een zeer functionele en milieubewuste manier van verwarmen wordt.

In tegenstelling tot een inbouwhaard of –cassette staat een kachel vrij voor de schoorsteenopening. Zo kunt u extra genieten van de behaaglijke stralingswarmte rondom het toestel.

Bij ons hebt u een ruime keuze aan tijdloze, moderne of klassieke kachels, gemaakt uit hoogwaardige materialen en volgens de modernste productiemethoden.

 

 

Gashaarden - inbouw

Liever de gezelligheid en het gemak van een gashaard…

houdt u van de sfeer die een houtkachel met zich meebrengt, maar is brandhout geen optie? Dan zal één van onze gashaarden of gaskachels u veel plezier bieden. Gashaarden leveren de gezelligheid van een houtvuur zonder zorgen!

Tijdens uw zoektocht naar de perfecte haard of kachel heeft u waarschijnlijk vele vragen. Welk type haard past er in mijn interieur, welke modellen zijn er, wat zijn mijn mogelijkheden en vooral ook welke kosten hangen hier aan vast? Trakteer jezelf op bezoekje aan onze toonzaal en krijg een antwoord op al je vragen.

Laat merken als Dovre, Bellfires, Barbas, Flam, Heta en nog vele andere tot je verbeelding spreken. Ze staan allemaal garant voor hun eigen merk met elk ook hun eigen kwaliteiten.

 

 

Pelletkachels

Hiervoor werken we maar met één merk:
de pelletkachels van HOBEN by Dovre:
Met HOBEN brengen we u een uniek gamma aan design pelletkachels voor elk type interieur, aangepast aan uw persoonlijke stijl!

Met duurzame en kwaliteitsvolle materialen zoals gietijzer en natuursteen maar ook roestvrij staal en houtstructuren bieden we u een ruime keuze. Het kleurenpallet van onze pelletkachels is gedurfd en speels maar ook elegant en stijlvol.

De waanzinnig mooie vlammen, de krachtige prestaties en de strakheid en stilte van deze toestellen zal u zeker kunnen bekoren.

 

 

Terrasverwarmers

Op een koude zomeravond er toch warm bijzitten? Kies dan uit een van de modellen uit ons gamma voor bij u op het terras.

 

Fuego

De Fuego terrasverwarmer is:

  • Veilig
  • Gebruiksvriendelijk
  • Handig verplaatsbaar d.m.v. wielen

 

Deze elegante terrasverwarmer zorgt voor een sfeervolle verlichting en aangename gezellige warmte, zodat u zowel op een lange zomeravond als tijdens de koudere maanden steeds optimaal van uw terras kan genieten. Het optioneel verkrijgbare zijtafeltje biedt plaats voor een drankje of voor een asbak waardoor de Fuego ook in de 'rokershoek' zeer gewaardeerd wordt. Rokers zijn de bezielers van de Fuego. Er werd gezocht naar een stijlvolle manier om bij een aangename warmte een sigaret op te steken.

De Fuego terrasverwarmer is bovendien:

  • Een eyecatcher aan de ingang van uw restaurant of zaak.
  • Licht- & warmte bron in een stadstuin.
  • Een meerwaarde voor uw terras, zowel zakelijk of privé.

De Fuego zorgt altijd voor gezelligheid en een warm gevoel!

 

 

Spartherm

De Fuora-terrasverwarmer van Spartherm is een tuinhaard op gas en  een "must have" voor de zomer!

De Fuora is een stijlvolle gasgestookte buitenhaard. Ook leverbaar op propaangas. De gasfles kan onder de brander geplaatst worden. Deze haard heeft een erg mooi vuurbeeld en is van 4 zijden te bekijken en is daarom een echte verrijking voor uw terras!

  • Leverbaar in zwart, wit en terra
  • Zowel een ronde als een vierkante uitvoering beschikbaar
  • Inclusief Lavastenen

ECOFAN

De EcoFan is een ventilator die speciaal ontworpen is voor gebruik op een houtkachel of allesbrander. Ontworpen, gepatenteerd en gemaakt door de firma Caframo uit Canada waar de houtkachel voor velen de enige bron van verwarming is. Het doel van de ventilator is om de warme lucht circulatie van de houtkachel of allesbrander te optimaliseren en de ruimte sneller en gelijkmatiger te verwarmen. Hiermee wordt het comfort verhoogd en 14% tot 19% brandhout bepaard

 

Elektrische stroom uit warmte

Bij de EcoFans van Caframo wordt het Peltier element op een andere manier gebruikt zodat deze stroom op gaat wekken. De voet van de ventilator staat op de warme kachel. Het alluminium van de voet transporteert de warmte van de houtkachel efficient naar het midden van de ventilator waar het de warmte overdraagt op de onderkant van het Peltier element.

De bovenkant van het thermo-elektrisch element heeft geen contact met de warmtebron maar is juist voorzien van een een aluminium koelvin. Op die manier ontstaat er een temperatuurverschil tussen bovenkant en onderkant van het Peltier element en die energie wordt omgezet in elektrische stroom.
De stroom van het thermo-elektrisch element laat een klein gelijkstroom motortje draaien waar de ventilatorbladen op gemonteerd zijn. Op die manier zuigt de ventilator lucht aan door de koelvinnen van de koude kant waardoor het temperatuurverschil in stand blijft.

 

Werkingsgebied

De ventilator begint spontaan te draaien als de kachel een temperatuur van 120 graden bereikt. Terwijl de kachel warmer wordt tot 300 graden gaat de ventilator steeds sneller draaien. De luchtstroom verschilt per model en varieert tussen de 3 en 5 kubieke meter lucht per minuut.
Hoewel de ventilator krachtig genoeg is om een kaars uit te blazen op 30 cm afstand is het bepaald niet zo dat er een duidelijk merkbare warme wind door de huiskamer blaast. De ventilator is daar juist niet voor ontworpen. De bladen zijn zo gevormd dat de warme lucht boven de kachel efficient en met een brede waaier door de ruimte wordt verspreid voordat het de kans heeft om allemaal naar het plafond te stijgen waar het zijn warmte kwijt raakt en als koude lucht weer naar beneden te zakken.

 

Geluid en onderhoud

De EcoFan doet zijn werk in stilte en onderhoudsvrij. Pas bij heel goed luisteren vanaf 50 cm afstand zijn de koolborsteltjes in de electromotor te horen. Hij vereist geen onderhoud anders dan af en toe met een zacht kwastje het stof verwijderen.