Service

Bij aankoop

Wat service betreft ben je bij kachelspeciaalzaak Detaille aan het juiste adres. Het begint al bij een juiste aankoop. Wij luisteren naar de noden van de klant: wat wil hij van zijn verwarming, wat is de beste oplossing, welk budget heeft hij in gedachten, enz. Pas dan kunnen we de eisen optimaal invullen. Om er zeker van te zijn dat iemand een juiste beslissing neemt ga ik bij hem thuis kijken. Zo zie je wat zijn stijl is en kan je de aankoop daarop afstemmen.

Ook andere details zouden over het hoofd kunnen worden gezien. Het moet je maar overkomen dat je bijvoorbeeld een gaskachel bestelt en dat je woning helemaal geen gasleidingen heeft ... Naast aankoop is uiteraard ook installatie en onderhoud mogelijk. We kunnen ook de muur waar de haard of kachel in geplaatst wordt helemaal afwerken.

De specialisten van kachelspeciaalzaak Detaille komen bij u ter plaatse om het meest optimale type, de plaatsing en afwerking te bespreken. Wij werken samen met een interieurarchitect om de beste oplossing uit te werken. Vervolgens leveren we u een uitgebreide offerte en passend voorstel, inclusief onze vakkundige plaatsing.

Klik hier om een vrijblijvende uitwerking aan te vragen.
Onderhoud en schoorsteenvegen

Voor het onderhoud van je kachel of inzethaard kan je een beroep doen op ons. Een juist uitgevoerd en regelmatig onderhoud laat je kachel langer meegaan. Maar tevens voor de veiligheid, het energieverbruik en de werking van het toestel is dit belangrijk.

Wij raden aan om je kachel of haard elke 2 jaar te voorzien van een onderhoudsbeurt. Ook wanneer je in een bestaande woning trekt en u niet op de hoogte bent van het onderhoud van de kachel, raden wij aan om een onderhoudsbeurt in te plannen.

Een regelmatig en juist uitgevoerd onderhoud van je schouw is ook niet onbelangrijk. Het helpt schouwbrand en co-vergiftiging voorkomen. Wanneer je met hout stookt laat je je schoorsteen minstens om de 2 jaar of jaarlijks onderhouden, voor kolen is dit om de 2 jaar en voor mazout eveneens jaarlijks. Laat uw schoorsteen ook zeker reinigen wanneer u in een bestaande woning trekt en u niet op de hoogte bent van het onderhoud of het stookgedrag van vorige bewoners.

Wij werken niet met onderaannemers en voeren alle werken dus zelf uit. Ook beschikken we over een professionele kleurencamera om uw schouw langs binnen te inspecteren. Wij nemen vuil, takken (van eventuele vogelnesten) en het verwijderde roet mee en zorgen voor een goede afvoer van uw schouw. We laten het bij je thuis netjes achter. Tevens ontvang je steeds een attest wanneer je schouw door ons geveegd en veilig bevonden is.

Een regelmatig onderhoud van je schouw biedt volgende voordelen:

 • minder belastend voor het milieu;
 • het komt de warmte-opbrengst van je kachel ten goede;
 • het ontsteken van de kachel of de haard gaat terug vlotter;
 • je bent in orde voor de verzekering
 • een propere schouw is de enige veilige schouw

Het onderhouden van je kachel, haard of schouw laat je bij voorkeur in het voorjaar of de zomerperiode uitvoeren. In de winter zijn er, omwille van drukte, mogelijk langere wachttijden. Buiten de winterperiode kan er beter rekening gehouden met de datum van voorkeur.


Prijzen 2023

 • Onderhoud houtkachel of houtinbouwhaard: € 125,00
 • Schouwvegen:
  Inbouwhaard € 105,00
  Voorzetkachel € 125,00
  Gespecialiseerd toestel (bv Brunner) prijs in regie
  Er worden bijkomende kosten aangerekend voor het verwijderen van nesten en/of puin
 • Combinatie schouw vegen + onderhoud haard: -25% op het schouwvegen
 • Onderhoud gas: € 140,00
 • Schouwinspectie met camera : € 225,00 (exclusief schouwvegen)

Transportvergoeding: €1,25 cent per kilometer – enkel geteld.
Minimale transportforfait € 6,50.


Alle bovenvermeldde prijzen zijn exclusief BTW en exclusief gebruikte onderdelen.
Herstellingen worden uitgevoerd in regie.